Wat is demodex?


Wat is demodex?

Demodex, ook wel puppyschurft genoemd, is een soort schurftmijt, een parasiet. De soort die bij de hond voorkomt heet Demodex canis. Demodex mijten behoren tot de normale flora van de huid (net als bepaalde bacteriën) en zijn bij bijna elke hond aanwezig in de talgklieren en haarfollikels.

Iedere pup krijgt hiermee te maken en krijgen het via de moeder mee. Wanneer de pup een minder immuunsysteem heeft, kan het zijn dat hij/zij in zijn/haar puppytijd de Demodex niet onder controle krijgt. Dan zal deze parasiet de overhand krijgen en dat uit zich in jeuk, rode plekken, vacht wordt ook dunner en er ontstaan kale plekken. Meestal is het noodzakelijk om hier even mee naar de huisarts te gaan om te laten beoordelen wat te doen. En ook om vast te stellen of het Demodex betreft. De dierenarts kan aan de hand van een kleine afschrapping van de huid en een stukje haar al zien of de hond een te grote hoeveelheid met zich mee draagt. De dierenarts zal dit verder onder een microscoop bekijken en beoordelen.

Het is heel goed te behandelen en omdat de hond zijn immuunsysteem niet helemaal op orde heeft, kan het zijn dat de hond ook gevoelig kan zijn/worden op voeding. Daarom is het verstandig om de hond tijdens het proces een goede gezonde voeding te geven. Wanneer de hond een betere voeding krijgt zal er geen voedselintolerantie ontstaan en zal met de voeding de hond weer kunnen gaan opbouwen aan een gezonder immuunsysteem. 

Alleva producten helpt bij Demodex

Wij hebben een aantal producten die zeer goed en gezond is bij het helpen tijdens het proces wanneer er teveel demodex in het lichaam zit van de hond. Onze producten zoals Alleva Plus Lam & Rijst, Alleva Plus Glutenvrij Lam & Rijst, Alleva Holistic Lam & Rijst en de Alleva Care Hypoallergene voeding zijn zeer geschikte voeding om de hond de juiste voeding te bieden. 

Met deze lijnen knapt de hond weer helemaal op en zal er geen voedselintolerantie ontstaan. Werkt de hond aan het verbeteren van zijn immuunsysteem en zorgt het weer voor een gezonde huid en vacht. Hiermee wordt de Demodex de kop ingedrukt. Het kan zijn dat de pup het dan onder controle heeft en er ook van af is. Maar het kan ook gebeuren dat de hond wanneer deze volwassen is Demodex terugkrijgt en de overhand heeft. 

We hebben voeding voor de pups, maar er is ook een voeding voor de volwassen hond. Ook bij de volwassen hond kan er demodex de overhand krijgen en kan het zijn dat het ook weer terug kan komen. Hiermee is het verstandig dat u de juiste voeding aan de volwassen hond geeft.

Volg ons op Facebook