JACK RUSSELL TERRIËR

Een Jack Russell Terriër is een door de F.C.I. erkend hondenras. Het ras is ontstaan uit de huidige Parson Russell-terriër. Dominee John "Jack" Russell is de naamgever van deze jachthond.

De Jack Russell is speciaal gefokt om de vossen en dassen uit hun hol te jagen, zodat de Engelse Foxhound uiteindelijk de vos of das kon vangen.

Animal, Dog, Jack Russell, Terrier

Jack Russell, Dog, Animals, Close Up

Jack Russell, Dog, Terrier, Jack Russell

Purebred Dog, Dog, Jack Russell

Ik wil een Jack Russell pup

Wanneer je zit te denken om een hond of pup aan te schaffen, is het verstandig om goed te weten wat het voor een karakter heeft. Het aanschaffen van een Jack Russell pup is verstandig dat je eerst veel informatie verzamelt en dan ook kijkt of het bij jou en/of je gezin past.

Dat geldt niet alleen voor een Jack Russell dat geldt voor iedere pup.Alvorens te gaan kijken naar een nestje, ga eerst deze informatie inlezen en koop het boek dat je alles kan vertellen over hoe een Jack Russell kan zijn.  Want eenmaal naar een nestje kijken ben je zeker verkocht. Het zijn zeer aantrekkelijke lieve uitstralende hondjes.Wat je precies moet weten proberen we hier in het kort uit te leggen. Lees dus snel verder...

 


Jack Russell informatie

Jack Russell komt van oorsprong uit Groot-Brittannië en werd daar voornamelijk gebruikt voor de jacht op vossen en dassen. Heel lang heeft de Groot-Brittannië geen raserkenning willen geven omdat ze bang waren dat deze hond al gauw een showhond zou gaan worden en dat wilde ze absoluut niet. Uiteindelijk heeft Australië (een kroonkolonie van Groot-Brittannië) wel de erkenning tot stand laten komen.  

De Jack Russell zijn er in laagpotige (of kortpotige) en de hoogpotige honden. De hoogpotige worden nu de Parson Jack Russell Terriër genoemd.

De vacht van beide rassen is glad, ruw of een combinatie van deze twee.
Elke Jack Russell heeft zo zijn eigen vechtpatronen. Over het algemeen zijn ze meer wit met een bruine vlek. Maar dit kan bij iedere hond anders zijn. Dat maakt de Jack Russell zo uniek omdat ze zo hun eigen patroon op de vacht hebben. Je kunt dus een Jack Russell hebben met 3 kleuren (wit, zwart en bruin ookwel tankleurig genoemd).

 

 

Juiste voeding

De juiste voeding voor de hond uit ons assortiment heeft veel mogelijkheden.

1.    Wanneer je een pup hebt zonder gevoeligheid van darmen of vacht of huiddan is het volgende een zeer gezonde keuze:

 

Voor de pups:

a.     Alleva Life C/0 (Small = kleine hondenrassen)

Voor de Volwassen hond:

b.    Alleva Life MM/1 (Small = kleine hondenrassen)

2.    Is de hond gevoeliger dan raden we aan de volgende stappen te nemen van gezonde voeding:

Voor pups:

a.     Alleva Plus Glutenvrij Puppy

 

Voor de Volwassen hond:

b.   Alleva Plus Glutenvrij met diversen smaken zoals LamRund, Kip, Eend of Vis

 

Wanneer je hond een andere probleem zou hebben, dan kunnen wij je advies geven op maat, stuur dan vrijblijvend een email.

Volg ons op Facebook