SGD Diervoeding = Dierenvoeding vol gezondheid

Start van familiebedrijf

SGD Diervoeding is een familiebedrijf dat is ontstaan in het jaar 2007. De grote interesse in het opbouwen van dit bedrijf heeft o.a. te maken met een trouwe viervoeter (Jack Russell genaamd "Jack") die een niet zo'n goeie start heeft gehad in zijn eerste levensjaar. Onze hond had een veel te roze huid, had jeuk en daarmee ook een veel te dunne vacht. 

Zoals een echte dierenvriend is, maak je je zorgen over waarom dit is. En ga je vooral op zoek naar een oplossing voor je hond. Met alle ervaringen van medecursisten op o.a. de puppycursus ga je kijken of je erachter kan komen waarom je hondje toch die problemen heeft. Alle informatie is welkom, maar je bent niet altijd eens met ieder zijn verhaal. Toch ga je ook op Internet kijken of je erachter kan komen wat nou de oorzaak is. Uiteindelijk schakel je de hulp in van een dierenarts. 

Uiteindelijk komt de dierenarts erachter dat onze hond zijn immuunsysteem niet optimaal is en hiermee wordt ook de oorzaak ontdekt van de huidproblemen. De hond heeft last van puppyschurft en moet direct behandeld worden. Er is een te grote hoeveelheid puppyschurft aanwezig, dat het immuunsysteem aantast. Iedere hond krijgt puppyschurft van de moeder mee. Bij een goed immuunsysteem kan de hond het zelf oplossen. Het immuunsysteem van onze hond kon dit niet en had de overhand. Omdat het immuunsysteem niet optimaal is, hebben we er ook voor gekozen om de hond op de juiste voeding te zetten, zodat er niet nog een probleem kan ontstaan zoals bijvoorbeeld voedselallergie. 

Zoektocht naar de juiste voeding op Internet

In goed overleg met de dierenarts, hebben we gekeken welke voeding het meest geschikt zou zijn voor onze hond. Dierenarts adviseert een brok te nemen op basis van Lam & Rijst. Door wat research te doen op Internet zijn we op een product terecht gekomen dat van Italiaanse afkomst was. Daar waren we erg in geïnteresseerd en hebben we hiermee onderzocht of het een product was dat bij ons past en dat ook een natuurlijk product zou zijn. Het product had alles waar we op zoek naar waren.

Een product dat:

  • 100% Natuurlijk is samengesteld
  • Betaalbaar 
  • Goede kwaliteit

Passie voor Italië